A Cordillera Blanca környéki gyalogtúrákról már írtam korábban, így ezúttal képes blog formájában jelentkezem. A kiterjedt jégmezőiről híres Blanca-hegységben az elkövetkezendő hetekben számomra eddig ismeretlen túraútvonalokon trekkingelek. Akklimatizációs túrám első állomása a Laguna Shallap, a Nevado Tumarinaraju (5.668 m) mélyzöld színű gleccsertava.

A tajvani Pannal indulok útnak, akit egy nemzetközi utazási fórumon az interneten ismertem meg és pont olyan kevésbé ismert gleccserlagúnákhoz keresett túratársat, ahol korábban még én sem jártam.

A magashegyi expedíciókhoz elengedhetetlen a tökéletes akklimatizáció. Pan teljesen meglepődik, amikor már érkezésem másnapján bevállalom az első trekkingtúrát. Könnyű dolgom van, hiszen pár napja Marcahuasiban már jártam négyezer méter magasságban és sikeresen akklimatizálódtam.

A tengerszem a Huascarán Nemzeti Park egyik titkos látnivalója, így nem lepődöm meg azon, hogy – két osztrák lánnyal kiegészülve – összesen csak négyen kirándulunk el a Shallap gleccserlagúnához.

Na jó, öten, csatlakozik hozzánk egy négylábú is…

A Shallap folyója sok vizet szállít el a gleccsertótól.

Elég szép a táj útban a lagúnához.

Már az első órákban megjelenik előttünk egy ötezres hegy.

Felderítő túránk a Pitectől tíz km-re található Laguna Shallaphoz vezet, mely a Nevado Tumarinaraju (5.668 m) mélyzöld színű gleccsertava.

Idilli táj a Huascarán Nemzeti Park egyik kevésbé ismert részén.

Ezen a mesés völgyön keresztül vezet az ösvény a Shallaphoz.

Vár ránk az utolsó egy km, még fél óra és elérjük a tengerszemet!

A csodálatos színekben pompázó Laguna Shallap 4.250 méteren található a tengerszint felett.

Megmutatja magát a szomszédos Nevado San Juan 5.843 méteres csúcsa.

Az elmaradhatatlan “csúcsfotó” a gleccserlagúnánál.

A Shallap teljesen elvarázsolt mindegyikünket, ráadásul a Nevado Tumarinaraju gleccsere is tisztán felragyogott előttünk!

Első bemelegítő magashegyi túrám tökéletesen sikerült, kérem a következőt!

Ha tetszett ez a bejegyzés és kíváncsi vagy több fotóra és információra, látogass el a Facebook oldalamra.